VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (3 votes cast)

Cola og det meste andet sodavand kan ødelægge rigtig, rigtig meget for dig i forhold til din vægt, din sundhed, dine tænder og endda dit mentale velbefindende.

Kan man virkelig være afhængig af cola?

Alle ved efterhånden at man rent faktisk kan være afhængig af cola, da man begyndte at snakke om afhængighed af cola var der mange der synes det var noget fis.

Jeg mener dog at kunne skrive under på at afhængigheden virkelig findes, da jeg selv har været ret hårdt ramt, og TRO mig, hvis du drikker meget cola hver eneste dag og bare stopper fra den ene dag til den anden, så får du “abstinenser”.

Abstinenser

Abstinenserne kan føles som irritabilitet, hovedpine, træthed, og nærmest milde influenza agtige symptomer, ja ja jeg ved godt at jeg ikke kan sige noget om om DU vil oplevelse disse symptomer, men jeg har i hvert fald mærket det på egen krop mere end en gang.

Tandskader som følge af cola afhængighed

Jeg kender en tandtekniker, som siger at han har mange patienter der er afhængig af cola, og som har haft et stort indtag gennem længere til, der sker simpelt hen det at emaljen på tænderne bliver nedbrudt, tænderne bliver tyndere og mere sårbare.

Cola skader på tænderne er bare ikke sexet, det er dyrt og det kan være smertefuldt!

Sukker i Cola

Der er 25 sukkerknalder i en halv liter cola.

Sukker er en djævel, og det gør intet som helst godt for dig.

Hvis du er afhængig af cola, kan du sikkert også overbevise dig selv om at du liiige skal have en cola for at få lidt energi og komme igang, det er nok også cola du tænker når trætheden melder sig igen om formiddagen eller eftermiddagen.

Sandheden er dog nærmere at din cola gør dig træt!

Det skyldes selvfølgelig at når du indtager cola, indtager du store mængder sukker, og det får dit blodsukker til at cykle op og ned, og det bliver du altså træt af.

Måske bliver du også irritabel, har koncentrationsbesvær, måske får du hovedpine osv osv. men bare rolig, du KAN stoppe med at være afhængig af cola, det skal jeg nok hjælpe dig med. 

Hvordan stopper man så med at være afhængig af cola?

Jeg tror ikke på “kold tyrker” begrebet, det kan være forbundet med stort ubehag, især hovedpinen og trætheden kan være nærmest uudholdelig.

Jeg har lavet guiden sådan, så du får drukket en masse vand hver dag, det er vigtigt af flere grunde:

 • Du skal altid drikke mindst 3L vand om dagen for at opretholde din væskebalance (Mere hvis du træner)
 • Væskemangel kan øge “abstinenserne”, det kan faktisk give en del ubehag i sig selv.
 • Du skal bytte cola ud med en sund vane, det nytter ikke at begynde at drikke sportsvand, saftevand eller kaffe med sukker i stedet for.

Ideen med et cola stop er jo at det skal lykkes, ikke at gøre det på rekordtid.

Den cola stop guide jeg har lavet til dig (og til mig) strækker sig over 10 dage, og for mig har det fungeret perfekt, den er ultra simpel bygget op, jeg har tidligere prøvet og lavet flere andre planer som var mere komplekse, men de har ikke virket af den ene eller den anden grund.

Der er et par ting der er vigtige at huske på, når du beslutter dig for, ikke længere at være afhængig af cola:

 1. Cola gør aldrig noget godt for dig
  Mange snyder sig selv når de vil stoppe, og tænker f.eks. at de har brug for cola for at få energi, eller at de har brug for det når de har ondt i maven, tømmermænd eller lignende.
  Min anbefaling er klart at når du ikke længere er afhængig af cola, skal du ikke prøve kræfter med det igen, tænk på det lidt ligesom en ædru alkoholiker.
 2. Hvis du ikke overholder én dag i planen, skal du gennemleve den dag igen (det er ikke slemt, men nogen har lettere ved det end andre) Det gælder om at komme på den anden side af dit cola stop, dér ligger belønningen!
 3. Hold dig til planen, det kan godt være du føler du kan gøre det hurtigere, men hellere være ivrig og klar til næste dag, end at opdage at det alligevel gik for hurtigt, og du kommer til at opleve ubehagelige bivirkninger, man kommer længst når man er i overskud.
 4. Lad være med at tænke at nu stopper du med cola, så kan du også lige så godt rette din kost ind med det samme, og begynde at styrketræne, cykle på arbejde, og måske egentlig bare tage springet og begynde træningen til den ironman alle andre på facebook tilsyneladende laver.
  Babysteps, dét virker på den lange bane, og det føles heller ikke som tortur imens.
 5. Du taber dig nok ikke undervejs, men det er der rig lejlighed og langt bedre grundlag for bagefter.
 6. Sørg for at få nok søvn. Hvis du er udhvilet får du ikke så stor trang til sukker, og du vil have mere overskud til at stå imod evt. fristelser (Der ligger meget mere i søvn, men mere om det en anden gang)
 7. Bestem dig for en belønning, noget godt du vil gøre for dig selv når du ikke er afhængig længere (Nej ikke en cola :))

Min egen oplevelse med Cola stop guiden

Jeg drak selv minimum 4L cola, OM DAGEN, da jeg startede på stop cola guiden.

Jeg har ikke oplevet det som svært, faktisk har jeg nydt det en lille smule, at jeg har taget fat på problemet, og gør noget ved det med en målrettet indsats.

Jeg har faktisk gået og glædet mig lidt næste skridt i guiden, og jeg har glædet mig til at være færdig med cola for altid.

Jeg er gået i seng kl. 22.00 stort set hver aften, jeg vågnede nogle timer før jeg skulle op i det første stykke tid, men det var stadigt bedre og jeg har mere overskud.

Min kæreste har haft det lidt anderledes, hun har nærmest udviklet et lidt romantisk forhold til cola, og hun virkede en smule sørgmodig den dag hun drak hendes sidste cola, sådan er vi så forskellige, men vi gennemførte begge guiden, og inden da var vi begge hardcore afhængige af cola, gennem flere år, og i ret så store mængder.

Jeg har besluttet aldrig at drikke cola igen, jeg har ikke lyst til og ikke behov for at prøve kræfter med noget der viste sig at være SÅ svært for mig at styre som cola var.

Jeg har lige været i biffen med familien, og jeg drak vand til mine popcorn, det havde jeg det gnaske fint med, faktisk var jeg ret stolt af mig selv, og det er sikker på at folk omkring mig fornemmer. Det er helt sikkert noget jeg vil dyrke noget mere også i alle mulige andre sammenhænge.

Download din cola-stop guide nu, så du ikke længere er afhængig af cola

Afhængig af Cola? Sådan trapper du ud, 4.3 out of 5 based on 3 ratings