I forbindelse med at jeg talte med en kammerat om Chin Ups, hvor jeg overvejede hvordan jeg kan lave Chin Ups og Pull Ups hjemme, havde jeg flere ideer, jeg var dog ikke helt sikker på hvordan, og dem jeg har kunnet finde Gør det selv info på, har virket ret usikre at bruge, desuden er de heller ikke særlig praktiske og jeg kunne ikke lige komme i tanke om hvor jeg skulle hænge sådan en, hverken inde i mit hus, i min have eller i min carport. Min kammerat fortalte mig så at han havde en såkaldt dør Chin Up Bar hjemme, og at han var meget tilfreds med den.

Ud fra det, talte jeg med Bodyman.dk som meget venligt, ville sponsorere en Chin Up Bar, som jeg kunne teste her. Jeg vil gerne understrege at jeg aldrig kunne finde på at anbefale et produkt, hvis ikke jeg føler jeg kan stå 100% inde for det. Jeg synes det er et super fedt produkt, og jeg har brugt lang tid på at dokumentere så meget som muligt om Chin Up Bar’en i denne og andre artikler, skriv endelig en kommentar hvis du har noget konstruktivt at byde ind med, og del meget gerne med dem du mener kunne have gavn at mine Chin Up/Pull Up Bar artikler.

Hvad er en Chin Up Bar

En Chin Up Bar findes i mange afskygninger, udformninger og materialer. Det kan være noget så simpelt som en jernstang hængt op mellem 2 objekter, de mere avancerede giver mulighed for at variere dit greb, så du dermed kan få flere muskelgrupper med, og øge/sænke sværhedsgraden.

Den model jeg beskriver, tester og anbefaler hedder Iron Gym Platinum, den er super praktisk, komfortabel og den har rigtig mange træningsfunktioner.

Fordelene ved en Chin Up bar til dør er:

  • Sættes op og pakkes ned på få minutter
  • Du undgår at bore huller, eller på anden måde ødelægge vægge, loft eller karme
  • Du kan lave dine Chin Ups og Pulls Ups indendørs, især en fordel om vinteren!
  • Iron Gym Platinum, specifikt, har mange anvendelses muligheder

I forbindelse med at jeg talte med en kammerat om Chin Ups, hvor jeg overvejede hvordan jeg kan lave Chin Ups og Pull Ups hjemme, havde jeg flere ideer, jeg var dog ikke helt sikker på hvordan, og dem jeg har kunnet finde Gør det selv info på, har virket ret usikre at bruge, desuden er de heller ikke særlig praktiske og jeg kunne ikke lige komme i tanke om hvor jeg skulle hænge sådan en, hverken inde i mit hus, i min have eller i min carport. Min kammerat fortalte mig så at han havde en såkaldt dør Chin Up Bar hjemme, og at han var meget tilfreds med den.

Ud fra det, talte jeg med Bodyman.dk som meget venligt, ville sponsorere en Chin Up Bar, som jeg kunne teste her. Jeg vil gerne understrege at jeg aldrig kunne finde på at anbefale et produkt, hvis ikke jeg føler jeg kan stå 100% inde for det. Jeg synes det er et super fedt produkt, og jeg har brugt lang tid på at dokumentere så meget som muligt om Chin Up Bar’en i denne og andre artikler, skriv endelig en kommentar hvis du har noget konstruktivt at byde ind med, og del meget gerne med dem du mener kunne have gavn at mine Chin Up/Pull Up Bar artikler.

Det er macho at lave Chin Ups, men piger der gør det, udviser alligevel dragende power!

Jeg har altid synes disse øvelser er mega fede, jeg kan huske da jeg var soldat, hvor jeg med mine ca. 73 kg kunne lave en hel del af dem. I de sidste 10 år, over 30kg tungere, har jeg ikke kunnet lave en eneste, og jeg må indrømme at jeg har været ret misundelig på de der kunne. Men nu kan jeg igen lave et par stykker, og man siger de første 3 er de sværeste, så nu burde det snart tage fart for mig igen!

Chin Ups og Pull Ups er super effektive træningsøvelser, de er også meget krævende og det gør det til en ret macho træningsform, personligt finder jeg det også ret sejt når kvinder kan lave dem, det er power og dét er frækt!

Du får både muskel og styrke træning ud af denne type træning. Du bør kun lave Chin Ups og Pull Ups af Strict typen med dør Chin Up Baren (forskrifter fra producenten) Hvis du ønsker en mere crossfit agtig træning kan du kombinere med andre træningsøvelser fx. kettlebell øvelser, push ups eller andre øvelser som kræver forhøjet puls, samt brug af flere muskelgrupper.

Pakken fra Bodyman.dk indeholder:

 Dør Chin Up Baren leveres i en kasse indeholdende baren adskilt i 12 dele, 4 lange bolte, 8 medium bolte, 2 korte bolte, 1 skruenøgle samt en sikkerheds bøjle.

Sikkerheds bøjlen er til t montere på dør karmen, men den er KUN til at holde Chin Up Baren på plads når den ikke er i brug, den kan altså ikke holde nogen som helst form for vægt!

 

Sådan samles Iron Gym Platinum Chin Up/Pull Up Bar

De første 3 dele sættes sammen og boltene spændes med den tilhørende skruenøgle, selv fik jeg den glimrende ide at bruge mit topnøgle sæt, en 10 mm top passer. Men pas på ikke at overspænde, jeg knækkede selv en bolt, så vær forsigtig, jeg har det dog stadig bedre med at have spændt min Chin Up Bar sammen med topnøglen, det er svært at spænde særlig hårdt med den medfølgende skruenøgle.

De 2 bolte der er brugt ovenfor er 2 medium bolte.

Næste skridt. Vær opmærksom på at der skal bruges 2 lange bolte til dette skridt, og den yderste skal op nedefra (I forhold til billedet). Den inderste bolt skal ned oppefra.

Her skal de små bolte bruges, de skrues ind i hullerne med gevind på den længste stang på Chin Up Baren. 

Sådan monterer du din dør Chin Up bar

Grebene skal vende modsat den side som døren åbnes til, se billedet.

Vær sikker på at begge gummi manchetter rører karmen.

Sådan skal det se ud på bagside når din Chin Up Bar er hængt op i dør karmen.

Vær opmærksom på at plastik baren øverst skal sidde lige og skal have kontakt med karmen hele vejen, og ikke som følgende foto.

 

Sådan skal det se ud på bagside når din Chin Up Bar er hængt op i dør karmen.

Vær opmærksom på at plastik baren øverst skal sidde lige og skal have kontakt med karmen hele vejen, og ikke som følgende foto.

 

Hvad kan Iron Gym Platinum holde til?

I Platinum Chin Up Bars specifikationer, står der at den kan holde til en max belastning på 100 kg, nu vejer jeg jo 108 kg, så derfor er du så heldig, at få bevis for  om den nu også kan holde til det producenten lover (Og lidt til) og det kan den, jeg kan dog ikke sige hvad den kan holde til på længere sigt med de ekstra kilo i forhold til producentens forskrifter.

Jeg opfordrer på ingen måde andre som vejer mere, end hvad specifikationerne anviser til at prøve det samme, mit helt personlige gæt, er at Iron Gym går med både livrem og seler, og derfor forventer jeg at Platinum Chin Up Bar kan holde til noget mere end de skriver i papirerne. På lidt længere sigt er min plan dog at komme noget ned i vægt, så belastningen på den skulle gerne falde hen af vejen.

Beskadiger den karmen

Nej, jeg har ikke kunnet se så meget som en skramme på min hvide dør karm.

Det kan du med Iron Gym Platinum Chin Up Bar

Du kan lave:

  • Chin Ups
  • Pull Ups
  • Mange forskellige mave øvelser med forskellig hårdhedsgrad
  • Dips

Hvad må man ikke med en Chin Up bar til dørkarmen

Ifølge manualen må du ikke svinge på Chin Up Baren, du må heller ikke Bounce eller hoppe på den.