Warning: Use of undefined constant FILE - assumed 'FILE' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/smidkilo.dk/public_html/wp-content/plugins/woocommerce-category-description/woocommerce-category-description.php on line 17

Warning: Use of undefined constant FILE - assumed 'FILE' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/smidkilo.dk/public_html/wp-content/plugins/woocommerce-category-description/woocommerce-category-description.php on line 20

Warning: Use of undefined constant FILE - assumed 'FILE' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/smidkilo.dk/public_html/wp-content/plugins/woocommerce-category-description/woocommerce-category-description.php on line 24

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot start session when headers already sent in /var/www/smidkilo.dk/public_html/wp-content/plugins/wordpress-simple-paypal-shopping-cart/wp_shopping_cart.php on line 44

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/smidkilo.dk/public_html/wp-content/plugins/woocommerce-category-description/woocommerce-category-description.php:17) in /var/www/smidkilo.dk/public_html/wp-includes/feed-rss2.php on line 8
Smid Kilo https://smidkilo.dk Wed, 21 Aug 2019 12:08:50 +0000 da-DK hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.2.4 165415389 https://smidkilo.dk/afhaengig-af-cola-sadan-trapper-du-ud/ https://smidkilo.dk/afhaengig-af-cola-sadan-trapper-du-ud/#comments Mon, 03 Mar 2014 13:24:38 +0000 https://smidkilo.dk/?p=1435 The post appeared first on Smid Kilo.

]]>

AFHÆNGIG AF COLA?

– Sådan trapper du ud!

Cola og det meste andet sodavand kan ødelægge rigtig, rigtig meget for dig i forhold til din vægt, din sundhed, dine tænder og endda dit mentale velbefindende.

Kan man virkelig være afhængigi af Cola?

Alle ved efterhånden at man rent faktisk kan være afhængig af cola, da man begyndte at snakke om afhængighed af cola var der mange der synes det var noget fis.

Jeg mener dog at kunne skrive under på at afhængigheden virkelig findes, da jeg selv har været ret hårdt ramt, og TRO mig, hvis du drikker meget cola hver eneste dag og bare stopper fra den ene dag til den anden, så får du “abstinenser”.

Abstinenser

Abstinenserne kan føles som irritabilitet, hovedpine, træthed, og nærmest milde influenza agtige symptomer, ja ja jeg ved godt at jeg ikke kan sige noget om om DU vil oplevelse disse symptomer, men jeg har i hvert fald mærket det på egen krop mere end en gang.

Tandskader som følge af cola afhængighed

Jeg kender en tandtekniker, som siger at han har mange patienter der er afhængig af cola, og som har haft et stort indtag gennem længere til, der sker simpelt hen det at emaljen på tænderne bliver nedbrudt, tænderne bliver tyndere og mere sårbare.

Cola skader på tænderne er bare ikke sexet, det er dyrt og det kan være smertefuldt!

Sukker i Cola

Der er 25 sukkerknalder i en halv liter cola.

Sukker er en djævel, og det gør intet som helst godt for dig.

Hvis du er afhængig af cola, kan du sikkert også overbevise dig selv om at du liiige skal have en cola for at få lidt energi og komme igang, det er nok også cola du tænker når trætheden melder sig igen om formiddagen eller eftermiddagen.

Sandheden er dog nærmere at din cola gør dig træt!

Det skyldes selvfølgelig at når du indtager cola, indtager du store mængder sukker, og det får dit blodsukker til at cykle op og ned, og det bliver du altså træt af.

Måske bliver du også irritabel, har koncentrationsbesvær, måske får du hovedpine osv osv. men bare rolig, du KAN stoppe med at være afhængig af cola, det skal jeg nok hjælpe dig med. 

Hvordan stopper man så med at være afhængig af cola?

Jeg tror ikke på “kold tyrker” begrebet, det kan være forbundet med stort ubehag, især hovedpinen og trætheden kan være nærmest uudholdelig.

Jeg har lavet guiden sådan, så du får drukket en masse vand hver dag, det er vigtigt af flere grunde:

 • Du skal altid drikke mindst 3L vand om dagen for at opretholde din væskebalance (Mere hvis du træner)
 • Væskemangel kan øge “abstinenserne”, det kan faktisk give en del ubehag i sig selv.
 • Du skal bytte cola ud med en sund vane, det nytter ikke at begynde at drikke sportsvand, saftevand eller kaffe med sukker i stedet for.

Ideen med et cola stop er jo at det skal lykkes, ikke at gøre det på rekordtid.

Den cola stop guide jeg har lavet til dig (og til mig) strækker sig over 10 dage, og for mig har det fungeret perfekt, den er ultra simpel bygget op, jeg har tidligere prøvet og lavet flere andre planer som var mere komplekse, men de har ikke virket af den ene eller den anden grund.

Der er et par ting der er vigtige at huske på, når du beslutter dig for, ikke længere at være afhængig af cola:

 1. Cola gør aldrig noget godt for dig
  Mange snyder sig selv når de vil stoppe, og tænker f.eks. at de har brug for cola for at få energi, eller at de har brug for det når de har ondt i maven, tømmermænd eller lignende.
  Min anbefaling er klart at når du ikke længere er afhængig af cola, skal du ikke prøve kræfter med det igen, tænk på det lidt ligesom en ædru alkoholiker.
 2. Hvis du ikke overholder én dag i planen, skal du gennemleve den dag igen (det er ikke slemt, men nogen har lettere ved det end andre) Det gælder om at komme på den anden side af dit cola stop, dér ligger belønningen!
 3. Hold dig til planen, det kan godt være du føler du kan gøre det hurtigere, men hellere være ivrig og klar til næste dag, end at opdage at det alligevel gik for hurtigt, og du kommer til at opleve ubehagelige bivirkninger, man kommer længst når man er i overskud.
 4. Lad være med at tænke at nu stopper du med cola, så kan du også lige så godt rette din kost ind med det samme, og begynde at styrketræne, cykle på arbejde, og måske egentlig bare tage springet og begynde træningen til den ironman alle andre på facebook tilsyneladende laver.
  Babysteps, dét virker på den lange bane, og det føles heller ikke som tortur imens.
 5. Du taber dig nok ikke undervejs, men det er der rig lejlighed og langt bedre grundlag for bagefter.
 6. Sørg for at få nok søvn. Hvis du er udhvilet får du ikke så stor trang til sukker, og du vil have mere overskud til at stå imod evt. fristelser (Der ligger meget mere i søvn, men mere om det en anden gang)
 7. Bestem dig for en belønning, noget godt du vil gøre for dig selv når du ikke er afhængig længere (Nej ikke en cola :))

Min egen oplevelse med Cola stop guiden

Jeg drak selv minimum 4L cola, OM DAGEN, da jeg startede på stop cola guiden.

Jeg har ikke oplevet det som svært, faktisk har jeg nydt det en lille smule, at jeg har taget fat på problemet, og gør noget ved det med en målrettet indsats.

Jeg har faktisk gået og glædet mig lidt næste skridt i guiden, og jeg har glædet mig til at være færdig med cola for altid.

Jeg er gået i seng kl. 22.00 stort set hver aften, jeg vågnede nogle timer før jeg skulle op i det første stykke tid, men det var stadigt bedre og jeg har mere overskud.

Min kæreste har haft det lidt anderledes, hun har nærmest udviklet et lidt romantisk forhold til cola, og hun virkede en smule sørgmodig den dag hun drak hendes sidste cola, sådan er vi så forskellige, men vi gennemførte begge guiden, og inden da var vi begge hardcore afhængige af cola, gennem flere år, og i ret så store mængder.

Jeg har besluttet aldrig at drikke cola igen, jeg har ikke lyst til og ikke behov for at prøve kræfter med noget der viste sig at være SÅ svært for mig at styre som cola var.

Jeg har lige været i biffen med familien, og jeg drak vand til mine popcorn, det havde jeg det gnaske fint med, faktisk var jeg ret stolt af mig selv, og det er sikker på at folk omkring mig fornemmer. Det er helt sikkert noget jeg vil dyrke noget mere også i alle mulige andre sammenhænge.

Men Light cola eller Cola Zero… Hvad så med det?

 

Tja… Efter jeg fik bugt med Colaen med sukker i må jeg indrømme at jeg er faldet i igen, jeg har dog fået skiftet sukker Colaen ud med Cola zero, eller den billige version fra Rema 1000 faktisk. Det er min erfaring at selvom man har præferencer for enten Coca Cola, Pepsi, Coca Cola Zero eller Pepsi Max og hvad det hedder alt sammen, så er det kun et spørgsmål om tid før man vender sig til en ny type Cola, så det bliver til en ny præference.

Jeg må også indrømme at der stadig er noget særligt lækkert ved en Coca Cola Zero for mig.

Men Zero og light siger du… Det er jo DØDSENS farligt!

Eller hvad?

Det er faktisk min overbevisning nu at det slet ikke er farligt i de mængder der er muligt at indtage. Der er i hvert fald ikke noget bevis for at det skulle være så farligt som det er blevet blæst op til i medierne og af velmenende eksperter.

“Det er Aspartamen, den dræber Rotter og andre gnavere på splitsekunder!” …siger de…

Altså jeg har ret stor tillid til en gut der hedder Morten Elsøe, han er sådan en videnskabsnørd og han har gennemgået alle de studier som medierne og eksperterne bruger som grundlag for deres skræmmende udtalelser. Du kan læs Morten Elsøes konklusion her. Det er slet ikke så slemt, så det er nok ikke derfor du skal stoppe med at drikke Cola light, Zero eller hvilken type kunstig sødet Cola du drikker.

Men hvorfor så overhovedet bøvle med det?

Fordi!

Sandheden er jo at jeg umuligt kan kende dine bevægegrunde for at stoppe din afhængighed. Jeg kan kun give dig et indblik i mine, som du så kan spejle dig i, eller lade være…

Rygrad

 

Jeg havde engang et billede af mig som som en person uden rygrad. Og det havde de fleste andre mennesker også.

Jeg fik ændret det syn på mig selv efter jeg tog nogle beslutninger, som beviste overfor mig selv at jeg havde en langt stærkere rygrad og vilje end jeg troede.  Også mere rygrad end så mange andre viste det sig.

Hvis man ikke bruger sin rygrad, sin vilje til noget, så skrumper den ind og forsvinder. Bruger du den derimod, så vokser den og så vokser du mentalt og din mentale styrke er efter min mening vigtigere end alt andet.

Derfor vil jeg ikke være en slave af noget, jeg vil ikke være afhængig af noget som helst, ikke engang Cola Zero.

Hvorfor vil du ikke være afhængig af Cola mere? skriv det i kommentarerne, så er du med til at inspirere andre.

 

Jeg vil anbefale at du køber dig en drikkeflaske, du vil have det godt med at have med dig rundt. Det er dumt at betale overpris på vand og den er med til at minde dig om dit projekt. Jeg har fundet nogle eksempler til dig herunder.

Download din Cola stop guide her

Måske vil du også læse disse?

AFHÆNGIG AF COLA? - Sådan trapper du ud!Cola og det meste andet sodavand kan ødelægge rigtig, rigtig meget for dig i forhold til din vægt, din sundhed, dine tænder og endda dit mentale velbefindende. Kan man virkelig være afhængigi af Cola?Alle ved efterhånden at man...

Better Bodies – Ultimativt træningstøj

Better Bodies til mænd Tøjet til mænd er designet i en kombination af fashion, street wear og høj funktionelt træningstøj. Det sidder perfekt på en veltrænet krop Better Bodies tøj til mænd dækker over: T-shirts aka Tees Better Bodies T-shirts findes i: Neutrale...

Smuk sund hud til en sund krop med arganolie

Smuk sund hud til en sund krop med arganolie

Selvom du lever sundt og passer på dig selv, kan du sagtens have problemer med hud hår og negle. Det er kan skyldes mange ting, f.eks. kan din krop være på overarbejde op til eller efter en konkurrence, om vinteren kan det være du ikke får nok D-vitamin fordi der bare...

The post appeared first on Smid Kilo.

]]>
https://smidkilo.dk/afhaengig-af-cola-sadan-trapper-du-ud/feed/ 10 1435
Better Bodies – Ultimativt træningstøj https://smidkilo.dk/better-bodies-ultimativt-traeningstoj/ https://smidkilo.dk/better-bodies-ultimativt-traeningstoj/#respond Mon, 07 Oct 2013 10:13:07 +0000 https://smidkilo.dk/?p=1303 The post Better Bodies – Ultimativt træningstøj appeared first on Smid Kilo.

]]>

Better Bodies til mænd

Tøjet til mænd er designet i en kombination af fashion, street wear og høj funktionelt træningstøj.

Det sidder perfekt på en veltrænet krop

Better Bodies tøj til mænd dækker over:

T-shirts aka Tees

Better Bodies T-shirts findes i:

 • Neutrale T-shirts
 • t-shirts med grafisk tryk (Typisk med Better Bodies logo som element)
 • Tight Fit T-shirts
 • Flex Tight T-shirts

De neutrale T-shirts og dem med tryk, er designet så du både kan bruge dem til træning, men også til daglig udenfor træningscentret. De er både smarte, velsiddende og funktionelle.

Du kan både få disse T-shirts som mere løst siddende, og også så de sidder tættere til kroppen, og fremhæver din figur.

Tight fit og Flex fit T-shirts er fænomenalt træningstøj, Better Bodies har designet dem, med meget korte ærmer, og et snit der gør dem yderst behagelige at træne i. Materialet går at din krop kan komme af med al den sved du producerer når du træner hårdt, og det tørrer samtidigt hurtigt igen.

Better Bodies Tight fit eller Flex fit er et must have for seriøse drenge, der går op i deres træning, hvad enten det er Bodybuilding, fitness, Crossfit, Kettlebells eller anden hård træning.

Og så skader det jo ikke at se godt ud mens du træner vel?

Tanks eller Tank tops

Better Bodies har lavet en masse geni stykker af forskellige tank tops, de fåes som lidt løstsiddende, den sidder virkeligt godt på kroppen, og fremhæver dine muskler, den er virkeligt godt også hvis du ikke er i super form.

Du kan også få dem som meget tætsiddende rib og som fit physique.

De har alle lidt forskellige snit og lidt forskellig pasform, fælles for dem alle er at de er vildt fede, og du kan både bruge dem når du træner og som casual wear udenfor træning.

Langærmede trøjer

Alle Better Bodies langærmede er alle tight fit trøjer.

De har forskellige designs, og er også forskelligt produceret rent teknisk, de er uovertrufne at træne i, og har du kroppen til det, er der ikke noget flottere, du behøver ikke være konkurrence klar bodybuilder, for at bruge Better Bodies langærmede bluser, de er designet til at fremhæve den muskelmasse du er udstyret med.

Hoodies eller Hættetrøjer

De her hættetrøjer fra Better Bodies er vildt fede, de ser rigtig godt ud og afhængigt af hvad du sætter sammen med, kan du styre om du vil udvise et smart, sporty eller mere råt look.

Better Bodies hoodies er bedst som casual wear, eller til lige før og lige efter træning, for at holde på varmen.

Du skal bare have sådan en her!

Jakker

Better Bodies jakker kaldes også sweat jackets, de er lavet i kraftig fleece, og er perfekte at bruge i forbindelse med træning men også som hverdagstøj, og det gælder både i forhold til funktionalitet og design.

Bukser

Man kan dele Better Bodies bukser ind i 3 kategorier:

 • Loose fit casual træningsbukser
 • Streat wear inspirerede træningsbukser
 • Casual bukser
 • Lange tights

Det er klart at de mest funktionelle Better Bodies bukser er tights, der er rigtig god til at holde kroppen tør og varm, de sidder helt tæt til kroppen og er perfekte at træne i.

Alle de andre er designet så du både kan bruge dem til træning men også udenfor træningslokalet, her er det mere et spørgsmål om din personlige stil, og så selvfølgelig hvor løse du bedst kan lide dine træningsbukser.

Shorts

Better Bodies shorts kan deles ind i:

Sweat shorts, som  er meget løse og behagelige at have på

Flex board shorts, som også kunne kaldes fighter shorts, de er slidstærke og fleksible, de kan både bruges til hård bentræning, og til f.eks. som MMA shorts. Virkeligt gennemtænkte og fede shorts!

Mesh shorts, en meget let og åndbar type shorts, de er velegenede som casual wear, træningsshorts og fighter shorts.

Til sidst har Better Bodies selvfølgelig også lavet tights som shorts, som er ultra gode til hård træning, de er meget korte, og er uovertrufne til at transportere sved, og holde kroppen tør.

Better Bodies til kvinder

Better bodies tøj til kvinder, fermhæver og understøtter kvindens smukke former. Tøjet sidder perfekt på en veltrænet kvindekrop, og mangler du lige det sidste hjælper dette tøj dig også godt på vej.

Der er noget meget frækt og sexet ved Better bodies tøjet til kvinder, og du kan også finde noget mere råt så som camouflage tights og lignende, gå på opdagelse, og vær god ved dig selv, det fortjener med alt det hårde arbejde du lægger i din sundhed og din krop.

Better Bodies tøj til kvinder dækker over:

T-shirts aka Tees

Du kan både få Better Bodies T-shirts til kvinder i en meget sporty stil eller en mere rå stil.

Det er tøj af meget høj kvalitet, og som er gennemtænkt både i design og funktionalitet. Du kan bruge de fleste T-shirts som virkelig fedt træningstøj, og som casual wear.

Disse T-shirts fremhæver din figur.

Toppe

Tanks eller Tank tops

Det bliver ikke meget frækkere end en veltrænet kvinde i en Better Bodies tanktop.

Der er flere typer tank tops, f.eks.

En ultra sporty model, som både ser sporty ud og som er teknisk udformet så den holder sveden væk fra kroppen, og holder dig tør, varm og behagelig under træning.

Better Bodies har også lavet mere rå modeller, f.eks. i camouflage, og der findes også mere løse modeller som stadig fremhæver dine former, og er ultra fræk og feminin.

Langærmede trøjer

Thermal:

Du kan få en såkaldt thermal eller termisk langærmet trøje, specielt udviklet til kvinder, den er designet så den passer og understøtter en kvinde krop, og dermed også giver kvinde kroppen bedste bevægelighed og komfort.

Tight:

Der har været stor efterspørgsel på en tight langærmet træningsbluse, og det har Better Bodies selvfølgelig lavet!

Den er produceret i bl.a. polyamid som holder kroppen tør, ved at transportere sveden væk fra kroppen, og ved at materialet tørrer ekstremt hurtigt. Den er designet til kvindens former, og med et feminint snit og den holder faconen både under træning og efter vask.

Hoodie:

En Better Bodies hoodie (hættetrøje) egner sig bedst til brug udenfor træningscentret, den er street wear inspireret og ret rå, for ikke at nævne virkelig behagelig og fleksibel at have på.

Bukser

Du kan få Sweatpants og Tights som lange bukser fra Better Bodies.

Better bodies sweatpants til kvinder er virkelig dejlige at have på, uden at der er gået på kompromis med designet, de har et utroligt frækt snit der fremhæver dine former, og ikke mindst din numse.

Better Bodies har også lavet en cargo buks til kvinder, som du med fordel kan bruge på til træning og som casual wear.

De lange tights er uovertrufne i træningscentret, de har et meger feminint design, og er præcis lige så funktionelle som tights til mændm hvis det altså er fra Better Bodies.

Shorts

Du kan få sweat shorts og hotpants fra Better Bodies, begge typer er virkeligt frække, sidder perfekt og fremhæver en fin numse.

Der er flere farver og designs at vælge imellem

Better Bodies Accesories

Der findes en masse fede Better Bodies accessories, de kan deles ind i følgende kategorier:

Tasker

Du kan både få Better Bodies rygsække, sportstasker og såkaldte stringbags.

Wrist wraps

Wrist wraps bruges til at støtte dine håndled, f.eks. under tunge løft.

Better Bodies har lavet dem i fede designs, både til mænd og kvinder

Straps

Du bruger dem til at vikle rundt om en vægtstang, mens de sidder fast på din hånd, og de gør at du kan udføre tungere løft, og dermed blive stærkere. Som alt andet fra Better Bodies, er de vildt fede, både i funktionalitet og i design.

Træningsbælter

Der findes 3 slags træningsbælter fra Better Bodies.

 • Træningsbælter
 • Vægtløftningsbælter
 • Pro vægtløftningsbælter

Som du nok kan regne ud så handler det om støtte, comfort og holdbarhed jo nærmere pro du kommer jo bedre er bæltet.

Og jo, hvis du løfter tungt, har du brug for et træningsbælte, og fra Better Bodies ved du at du får duper kvalitet!

caps/kasketter

Shakere og drikkedunke

Atleter der repræsenterer Better Bodies

The post Better Bodies – Ultimativt træningstøj appeared first on Smid Kilo.

]]>
https://smidkilo.dk/better-bodies-ultimativt-traeningstoj/feed/ 0 1303
Smuk sund hud til en sund krop med arganolie https://smidkilo.dk/smuk-sund-hud-til-en-sund-krop-med-arganolie/ https://smidkilo.dk/smuk-sund-hud-til-en-sund-krop-med-arganolie/#respond Mon, 23 Sep 2013 14:34:33 +0000 https://smidkilo.dk/?p=1292 Selvom du lever sundt og passer på dig selv, kan du sagtens have problemer med hud hår og negle. Det er kan skyldes mange ting, f.eks. kan din krop være på overarbejde op til eller efter en konkurrence, om vinteren kan det være du ikke får nok D-vitamin fordi der bare ikke er så mange […]

The post Smuk sund hud til en sund krop med arganolie appeared first on Smid Kilo.

]]>
Selvom du lever sundt og passer på dig selv, kan du sagtens have problemer med hud hår og negle.

Det er kan skyldes mange ting, f.eks. kan din krop være på overarbejde op til eller efter en konkurrence, om vinteren kan det være du ikke får nok D-vitamin fordi der bare ikke er så mange lyse timer som resten af året, lang de fleste er faktisk i underskud af D-vitamin om vinteren. uden at vide det.

Der findes et produkt som kan hjælpe dig med rigtig mange problemer, det hedder arganolie, og det er propfyldt med D-vitamin, det er et sandt mirakel middel, og du kan bruge det til både hud, hår og negle, du kan også få en variation du kan spise.

Der findes masser af blandingsprodukter med arganolie, hvor nogle er specialiserede til f.eks. hår eller negle.

Vi anbefaler at du går efter økologisk arganolie, her er det nemlig muligt at få et produkt som er super effektivt, og som kun indeholder sunde ting for din krop. Det hjælper jo ikke noget at din hud er flot mens du bruger et syntetisk produkt, men bagefter når virkningen er forsvundet, bærer du stadig rundt på alt kemien og affaldstofferne.

Hvis du træner meget og belaster dine fødder er naturlig ren arganolie også meget effektivt til fodpleje, og det kan faktisk ret effektivt behandle hæl sprækker, hvis du har prøvet det ved du hvor smertefuldt det kan være, og hvor gerne du vil have det væk, så du kan træne igen.

 

The post Smuk sund hud til en sund krop med arganolie appeared first on Smid Kilo.

]]>
https://smidkilo.dk/smuk-sund-hud-til-en-sund-krop-med-arganolie/feed/ 0 1292
Min anmeldelse af mine barfodsløbesko https://smidkilo.dk/min-anmeldelse-af-mine-barfodslobesko/ https://smidkilo.dk/min-anmeldelse-af-mine-barfodslobesko/#respond Fri, 06 Sep 2013 11:18:16 +0000 https://smidkilo.dk/?p=1256 Jeg købte for nyligt et sæt barfodsløbesko. Du kan se dem på billedet herunder – der er tale om et par Vivabarefoot fra Amazon.co.uk: Skoene kostede cirka 500 kroner inklusive fragt. Du kan også købe dem i Danmark fra en dansk webshop, men grundet det danske skattetryk skal du regne med lige at betale en […]

The post Min anmeldelse af mine barfodsløbesko appeared first on Smid Kilo.

]]>
Jeg købte for nyligt et sæt barfodsløbesko. Du kan se dem på billedet herunder – der er tale om et par Vivabarefoot fra Amazon.co.uk:

billede2

Skoene kostede cirka 500 kroner inklusive fragt. Du kan også købe dem i Danmark fra en dansk webshop, men grundet det danske skattetryk skal du regne med lige at betale en tand mere for dine sko. Det fungerede fint for mig blot at købe dem i England i stedet for.

Skoene ankom og jeg tog dem på.

Der er tale om forfodsløb – der er altså ingen støtte på hælen. Hvis du træder ned med hælen først, som du gør i almindelige løbesko, gør det ondt og du får stød helt op i kroppen. Du er derfor nødt til at løbe på det forreste stykke af dine fødder i stedet for. Du løber i forvejen på det forreste stykke af dine fødder – men det er kun, når du spurter. Almindelige løbesko ser sådan her ud.

Du behøver ikke at spurte hele tiden – men det minder lidt om det.

Første gang jeg var ude at løbe med mine nye sko havde jeg sindssygt ondt i mine lægge i flere dage bagefter. Du bruger praktisk taget ikke dine lægge, når du løber med almindelige løbesko, men når du løber med forfodsløbesko trækker de nærmest hele læsset.

Derfor var det en sand kamp at komme op og især ned af trapper, hvor læggene igen skulle slå til. Jeg løb ikke engang særligt langt – jeg har cirka 1 kilometer ned til FitnessWorld på Jens Baggesens vej i Aarhus, hvilket passer godt både som opvarmning og som løbetur, når jeg er færdig med min træning. Altså 2 kilometer samlet.

De næste par gange jeg var ude at løbe med samme sko gik det en hel del bedre – og nu, hvor jeg tager turen på 1 kilometer ned og 1 kilometer op har jeg ikke ondt i læggene bagefter. Det var et spørgsmål om umiddelbart at vende sig til at løbe på denne måde.

Idéen med forfodsløbs

Med normale løbesko rammer hælen først og det skaber et sted. Dette stød rammer ikke hælen som følge af den store beskyttelse, der er i løbeskoene – det er derfor, de er hævet i bagenden.

I stedet for rammer det knæene og core-muskulaturen.

Det er også den primære årsag til, at mange løbere får knæskader. Stødende man får, når man rammer jorden, bliver så at sige kanaliseret lidt længere op til ens knæ, ryg og så videre.

Det sker ikke med forfodsløb. Her sætter du foden ned på en anden måde, hvor du undgår at få dette store stød på – og hvis du endeligt får et stød, kan du mærke det med det samme, da det gør ondt i fødderne. Du skal ikke ramme med hælen ned først særligt mange gange, før end det bliver decideret smertefuldt.

Det lærer dig at løbe rigtigt – at løbe, som vores forfædre gjort det. Jeg er glad for mine løbesko nu efter den indledende slåskamp med mine lægge og regner med, at mit næste par ligeledes bliver barfodsløb.

Skrevet af Halfdan Timm.

The post Min anmeldelse af mine barfodsløbesko appeared first on Smid Kilo.

]]>
https://smidkilo.dk/min-anmeldelse-af-mine-barfodslobesko/feed/ 0 1256
Reebok Crossfit nano 2.0 https://smidkilo.dk/reebok-crossfit-nano-2-0/ https://smidkilo.dk/reebok-crossfit-nano-2-0/#respond Fri, 05 Jul 2013 17:14:37 +0000 https://smidkilo.dk/?p=1216 En god Crossfit sko, skal have egenskaber til at kunne støtte dig i mange forskellige trænings discipliner, og samtidig skal den være barberet nok ind til benet, til at lade din krop og fødder bevæge sig naturligt. Det ser ud til at de har ramt hovedet på sømmet, da de lavede Reebok Crossfit nano 2.0! […]

The post Reebok Crossfit nano 2.0 appeared first on Smid Kilo.

]]>
En god Crossfit sko, skal have egenskaber til at kunne støtte dig i mange forskellige trænings discipliner, og samtidig skal den være barberet nok ind til benet, til at lade din krop og fødder bevæge sig naturligt.

Det ser ud til at de har ramt hovedet på sømmet, da de lavede Reebok Crossfit nano 2.0!

Mange var glade for den originale Reebok Crossfit Nano, men version 2.0 har fået det hele til at spille sammen i en smuk symfoni, så de passer til enhver WOD du vil støde ind i.

Gå direkte til tilbuddet >>

Reebok Crossfit nano er:

 • Stabil
 • Jordnær
 • Slidstærk
 • Fleksibel
 • Åndbar
 • Godt greb (Til formålet)

Hvem er denne sko til?

Reebok Crossfit nano 2.0 er til dig, som tager din Crossfit seriøst, og som vil kunne yde det bedste uanset om du laver Bear complex, eller box jumps, eller alt der i mellem.

Den er også til dig der træner med Ketllebells, eller selv kombinerer din træning med kropsvægt øvelser og Kettlebells eller lignende.

Design

Reebok har designet Nano 2.0 i et ret fedt design, og der er mange hidsige farver at vælge mellem.

Når du dyrker Crossfit eller lignende træning, kan du højst sandsynligt godt lide der er knald på, ellers gik du nok til yoga i stedet 🙂

Der er absolut ingen grund til at lægge skjul på at du kan lide at der er knald på, og der er ingen grund til at gå og gemme sig!

Her ser du 2 af modellerne i flotte farver:

Reebok Crossfit nano 2.0 Orange

Reebok Crossfit nano 2.0 Orange

 

Reebok Crossfit nano 2.0 Gul

Reebok Crossfit nano 2.0 Gul

Det er især Crossfit udøvere der er blevet helt vilde med Reebok Crossfit nano 2.0.

Se f.eks. denne video anmeldelse

//www.youtube.com/watch?v=HL5RjqvnjOU

Han har dyrket crossfit i mange år og er er ledende instruktør.

Han siger at det fedeste ved nano 2.0 er at han glemmer han har sko på, og det er vigtigt når man dyrker crossfit, eller lignende træning. du har brug for at være vågen og fokusere på den træning du udfører i dette øjeblik, ikke om din fod smutter lidt ud til siden i skoen, eller om dine fødder er blevet meget varme fordi dine fødder ikke kan ånde i skoene.

Og det er en anden vigtig ting som instruktøren fremhæver ved Reebok Crossfit nano 2.0, at fødderne kan ånde i skoene. Han nævner også at de har perfekt pasform, og at den meget lille niveau forskel fra tå til hål gør at han står solidt og har god kontakt med jorden når han træner.

Han fortæller at han både træner crossfit, løber og dyrker triathlon i disse sko, og han har ikke lyst til at bruge andre end dem.

Det må siges at indikere at der er tale om en virkelig god allround trænings sko.

The post Reebok Crossfit nano 2.0 appeared first on Smid Kilo.

]]>
https://smidkilo.dk/reebok-crossfit-nano-2-0/feed/ 0 1216
Vægtløftersko – Hvorfor og Hvilke er bedst? https://smidkilo.dk/vaegtloftersko/ https://smidkilo.dk/vaegtloftersko/#respond Mon, 18 Feb 2013 23:04:42 +0000 https://smidkilo.dk/?p=1174 Mange undervurderer fuldstændigt, hvor vigtigt det er at bruge gode vægtløftersko. Hvis man for eksempel træner vægtløftning, i løbesko, udsætter man sig selv, for større risiko for skader, og man performer heller ikke nær så godt. Alt den teknik man tillærer sig, bliver så at sige. spist at en løbesko. Løbesko er lavet til at […]

The post Vægtløftersko – Hvorfor og Hvilke er bedst? appeared first on Smid Kilo.

]]>
Mange undervurderer fuldstændigt, hvor vigtigt det er at bruge gode vægtløftersko.

Hvis man for eksempel træner vægtløftning, i løbesko, udsætter man sig selv, for større risiko for skader, og man performer heller ikke nær så godt. Alt den teknik man tillærer sig, bliver så at sige. spist at en løbesko.

Løbesko er lavet til at løbe, de har en meget blød sål, som er designet til, at absorbere, og udligne stød. Et stød er sådan set kraft der sendes op gennem kroppen fra gulvet, og den kraft skal man altså udnytte i vægtløftning. Hvor i mod, man gerne vil udligne tryk og stød op gennem kroppen når man løber.

Forskellen er selvfølgelig at når man løber, løfter man sig fra jorden for hvert skridt, og man lander med alt sin væg på et ben. Disse mange tunge stød er ikke gode for kroppen, men når det kommer til vægtløftning, er der jo tale om ret stationære bevægelser, på den måde forstået at benene sjældent løfter sig fra gulvet, og derfor har man på ingen måde brug for stødabsorbering, tvært i mod, har man brug for så god kontakt med underlaget, som muligt.

Stødabsorberingen i en løbesko gør skoen ustabil, og udøver at udligner kraft, så øger det også risikone for skader, hvis man skal overdrive det hele kan du prøve at forestille dig at du stiller dig ovenpå en vandballon, der kan bære din vægt, som sagt er det helt overdrevet, men ikke desto mindre er det der sker.

Du kan se forskellen meget godt i denne video:

//www.youtube.com/watch?v=zGem79180pU

Hvad kendetegner en god vægtløftersko

En god vægtløftersko har disse egenskaber.

 • Meget lidt eller ingen stødabsorgering
 • Stærkt materiale
 • Anklen skal helst kunne bevæge sig
 • Skoen skal være åndbar

Hvorfor vægtløftersko

Her er de bedste vægtløftersko

Hvis du vil have det bedste skal du have en Adidas vægtløftersko og ikke bare en hvilken som helst af dem.

Vi taler selvfølgelig om Adidas Adipower, som er den nye toptunede model efter den populære Adidas Adistar.

Adidas Adipower vægtløftersko

 

Adidas Adipower

Hurtige fordele ved denne sko:

 • Meget let sko
 • Meget tyns og meget stærk sål under forfoden pga specielt materiale
 • God åndbarhed
 • Utroligt stabil
 • Meget fleksibel i forfoden
 • Flere forbedringer i forhold til forgængeren Adistar

Vær opmærksom på at denne sko kan meget smal om tæerne, men Adidas har designet dette med vilje, og skoen giver sig med tiden. Formålet er at din fod skal være ultra stabil i denne sko.

Få Adidas Adipower vægtløftersko med prisgaranti lige her >>

Adidas Power Perfect 2

vaegtloeftersko-Adidas-powerperfect2

 

 • Letvægtssko
 • Stærkt konstrueret
 • Utroligt stabil
 • Godt greb med sålen

Køb dine Adidas Power Perfect 2 med prisgaranti her >>

The post Vægtløftersko – Hvorfor og Hvilke er bedst? appeared first on Smid Kilo.

]]>
https://smidkilo.dk/vaegtloftersko/feed/ 0 1174
inov8 – PRISGARANTI på alle de fede sko fra Inov8 https://smidkilo.dk/inov8/ https://smidkilo.dk/inov8/#respond Tue, 05 Feb 2013 20:17:19 +0000 https://smidkilo.dk/?p=1128 inov8 tror på Natural Running. Virksomheden arbejder ud fra en stolthed omkring at støtte og fejre, dedikerede atleter og andre sportsudøvere. Inov8 sko er alle letvægtsko, de er minimalistiske og der er alle superfunktionelle. Hver sko er udviklet til et specielt underlag, det kan både være indendørs, mudder, grusvej, bjerge og sten. Inov8 har et […]

The post inov8 – PRISGARANTI på alle de fede sko fra Inov8 appeared first on Smid Kilo.

]]>
inov8 tror på Natural Running. Virksomheden arbejder ud fra en stolthed omkring at støtte og fejre, dedikerede atleter og andre sportsudøvere.

Inov8 sko er alle letvægtsko, de er minimalistiske og der er alle superfunktionelle. Hver sko er udviklet til et specielt underlag, det kan både være indendørs, mudder, grusvej, bjerge og sten.

Inov8 har et helt hold af atleter tilknyttet, atleterne er topfolk inden for bl.a. bjergløb, crossfit, vejløb og triathlon. inov8 er ikke blot en virksomhed, der ønsker at sælge sko, de har selv en stor passion for alle mulige slags lø, og er aktive omkring at skabe gode forhold, og lave nye tiltag indenfor løbe sporten.

Natural Running

Natural Running ideen, går ud på at tage løb tilbage til den måde vores krop er designet til at løbe. Gennem tiden har man udviklet løbesko, som har fjernet vores egen biomekaniske og fantastiske stødabsorbering.

Mennesket har udviklet mere og mere stødabsorberende såler, det er på en måde en ond cirkel, fordi jo mere der udvikles på at skoen skal absorbere stød, jo mere ændrer løbere deres løbestil, og jo mere ser det så ud til at de har brug for hjællp til at stød absorbere.

Hvis man går langt tilbage i tiden, måske helt tilbage til stenalder mennesket, så har vi jo altid løbet, dengang blev man ikke skadet, fordi at foden og kroppen faktisk er designet til selv at absorbere stød fra løb.

Forskning har vist at hvis man ændre løbestilen tilbage til Natural Running, hvor man lander på forfoden, og på den måde absorbere landings impactet ved at udligne trykket, gennem en afblødt landing, fra forfod til hæl, så får du faktisk færre skader, end hvis du løber med traditionelle løbesko.

Natural Running og Barefoot Running stiller større krav til muskler i fødder og ben, så gå stille og roligt igang.

Stabilitet

En ulempe ved traditionelle løbesko er, paradoksalt nok, den bløde sål. Det er en ulempe, fordi fodfæstet bliver ustabilt, overdrevet kan man sige at det er lidt ligesom at stå ovenpå en bold, og det er en af grundene til at mange får skader med almindelige løbesko.

Inov8 har forsket og udnyttet den teknologi og viden vi har i dag. Det er der kommet en række sko ud af, som alle er supergode og velovervejede.

Der er forskel på sålerne på skoene, og på greb osv. men de lever alle op til natural running ideen, nogen af dem har helt flad sål, det er dem der ligger tættest på barfods oplevelsen, og nogle af dem har f.eks. en niveau forskel på 3 mm for tå til hæl. Det gør at skoen kan have en smule stød absorbering, samtid med at den lægger op til forfods løb, og Inov8 s sko er stadig super stabile.

I det følgende viser vi dig de mest populære inov8 sko, når du følger linket bliver du sendt til forhandleren, hvor du får den billigste pris på skoene, de har nemlig prisgaranti!

inov8 f-lite 195

inov8-f-lite-195-tilbud

 • God til Crosfitt, Parkour, Løb og Hverdag
 • Godt Greb til alle overflader, også offroad
 • 3 mm niveau forskel fra hæl til tå, altså ikke en ultra barefoot sko.

Læs mere…

Køb Nu med Prisgaranti

inov8 f-lite 230

Inov8 F-lite 230

 • God til Crosfitt, Parkour, Løb og Hverdag
 • Godt Greb til alle overflader, også offroad
 • 6 mm niveau forskel fra hæl til tå, altså ikke en ultra barefoot sko.

Læs mere…

Køb Nu med Prisgaranti

inov8 bare-xf 210

inov8 crossfit xf 210

 • Udviklet specielt til  Crosfitt og vægtløftning
 • Funktionelle forstærkninger til f.eks. reb klatring og push ups
 • Super god kontakt med underlaget
 • 0 mm niveau forskel fra hæl til tå, ultra barefoot i forhold til løb.

Læs mere…

Køb Nu med Prisgaranti

inov8 crossfit

Grundene til, at du har brug for specielle sko, til crossfit er mange. F.eks. er det vigtigt at have et godt greb i underlaget, men stadig have muligheden, for at kunne bevæge sig hurtigt, uden at få vrid i knæ og resten af kroppen.

Det er også vigtigt at dine fødder er beskyttet, så bare fødder duer heller ikke, det ville være alt for farligt, i forhold til at sparke tæerne ind i redskaber, man  kan få voldsomme brandsår ved at glide med bar hud, mod rebene.

Traditionelle løbesko duer heller ikke, da de er alt for ustabile pga den bløde bund, det kan give vrid og udgør en stor risiko for skader.

Parkour med Inov8

Parkour minder en del om Crossfit, dog har det den forskel at skoen har brug for et bedre greb i underlaget, og for de fleste er det også at fortrække med bare lidt stødabsorbering, uden at det må gå ud over stabiliteten.

Forestil dig at hoppe og skal lande på f.eks. et rundt, gladt, eller meget smalt objekt. Her kan det ikke nytte noget at bunden på din sko er så blød så skoen giver sig ved impact. Du er nød til at have virkelig god kontakt mellem fod og objektet du skal lande på, og det er bl.a. det inov8 er specialister i at udvikle.

Inov8 til vægløftning.

Sko til vægtløftning kræver det samme, som de andre nævnte områder, nemlig en god og stabil kontakt med underlaget. Det gør flere ting når det kommer til vægløftning, f.eks. sænker det risikoen for skader markant, men det gør også at man kan overføre mere kraft i sine løft og træk, netop pga. den gode kontakt.

The post inov8 – PRISGARANTI på alle de fede sko fra Inov8 appeared first on Smid Kilo.

]]>
https://smidkilo.dk/inov8/feed/ 0 1128
Vægtvest fra ADIDAS – Det kan den bruges til https://smidkilo.dk/vaegtvest/ https://smidkilo.dk/vaegtvest/#comments Sun, 30 Dec 2012 23:09:20 +0000 https://smidkilo.dk/?p=986 En vægtvest er et genialt træningsredskab der kan supplere din træning virkelig godt. Det er dog vigtigt at du bruger den rigtigt.

Få gode råd og masser af inspiration lige her.

Gå direkte til tilbuddet >>

The post Vægtvest fra ADIDAS – Det kan den bruges til appeared first on Smid Kilo.

]]>

Hvad kan en vægtvest bruges til:

En vægtvest har rigtig mange gode formål, her er nogle gode eksempler, klik på de enkelte punkter for at blive sendt til afsnittet hvor du kan læse mere om punktet:

Til sidst på siden finder du de tekniske specifikationer for ADIDAS Vægtvesten


 

Få meget mere ud af gå turen

Mere effekt af kortere ture

Den mest åbenlyse brug er til en mere effektiv gåtur. Problemet med gåture uden vægt, kan være at man er nød til at går ret langt, for at føle at man får noget ud af det. Hvis du bærer en vægtvest på gåturen, vil du kunne nøjes med en kortere gåtur for at få den samme effekt ud af den.

Større påvirkning af musklerne

Det at dine ben skal bære mere vægt, vil også påvirke dine muskler mere, og det er i de fleste sammenhænge rigtig godt, da resultatet af tungere belastning giver øget muskelpåvirkning, og dermed vokser musklerne mere i den sidste ende.

Musklerne i ben og balder hører til blandt de største på menneske kroppen. Det er rigtig godt at træne især disse muskler større, da større muskelmasse er lig med højere forbrændning, og nej det er ikke kun på benene du vil forbrænde fedt, når du træner dine ben, det er hele kroppen der vinder på det, og det virker hele døgnet i et eller andet omfang.

Som en lille bonus info til kvinderne, kan jeg afsløre at du ikke vågner med Schwarzenegger ben efter at have gået med vægtvest i en måned.

Udnyt din daglige transport

En gåtur er en god måde at få motion ind i dagligdagen, også i en travl hverdag, stil f.eks. bilen hjemme og gå hen i institutionen efter børnene, her vil vægtvesten ofte tjene sit formål, turen kan være for kort til at få noget motionsmæssigt ud af den, men det er den ikke nødvendigvis hvis du tilføjer vægt.

Som et ekstra plus til nævnte eksempel, får både du og dine børn garanteret en hel masse positiv energi ud af at gå turen hjem sammen.

Træd varsomt

Du bør prøve dig frem, og prøv dig frem langsomt, når du begynder at gå ture med vægtvest. Start med at tilføje lidt vægt af gangen, for at finde dit optimale leje. Hastværk ER lastværk!

 


 

Løb

Næste mulighed er at tage vesten på på løbeturen. Dette er forbeholdt personer som er i virkelig god form, og ikke har nogen problemer med især knæ.

Løb belaster i forvejen dine led i meget høj grad, og en vægtvest vil øge denne belastning betydeligt, nogle løbere eksperimenterer med at træne sprint med vesten på, men herfra vil vi ikke anbefale det.

Når man løber lander man med 4 gange sin egen vægt, så 1 kg. i vægtvesten giver altså en øget belastning på leddene på 4 kg, og det betyder ret meget, og som alt andet i forbindelse med træning, skal disse øgninger planlægges nøje, så man undgår skader. Det kan næsten ikke være anderledes, end at for leddenes skyld, gælder det om at være så let en løber som muligt.

Rigtig mange overvægtige bliver skadet når det begynder at løbe, det skyldes selfølgelig dels at de ofte er utrænede, men en del af skylden ligger også i det faktum at menneskets led ikke er designet til at bære tung vægt under løb, og det er de mange impacts der opstår under landingen, som er problemet.

En løbetur på 5,7 km giver cirka 5000 skridt og dermed 5000 impacts på dine knæ, hvert impact med 4 gange din egen vægt. Så vejer du 80 kg belaster du dine knæ med 320 kg 5ooo gange, når du løber en tur på 5,7 km, sådan helt generalt set.

 


 

Chin ups og Pull ups

doer-chin-up-emballageDisse øvelser er oplagte i brugen af en vægtvest.

Øvelserne udføres præcis lige som du er vant til, for du bør være godt vant til at lave chin ups og/eller pull ups før du kaster dig ud i at have ekstra vægt på kroppen når du laver dem.

Der gælder det samme her, som ved alt andet form for træning, tag det nu roligt! Det er langt bedre at have et par træningspas, hvor du føler du kunne have ydet mere, end det ene pas hvor du blev skadet, og dermed blev sat ud af spillet i en måske længere periode, med laaangsom genoptræning.

Hvis du vil kunne lave chin ups og pull ups hjemme, kan du læse meget mere om en Chin up bar til dør her >>

 


 

Dips

Dips er øvelsen primært rettet mod triceps, altså den bagerste del af overarmen. Øvelsen kan udføres enten ved hjælp af et stativ designet til øvelsen. Ideen er at man har to håndtag man tager fat i, og har nok luft under fødderne til at kunne sænke hele kroppen ned af, for derefter at løfte kroppen op igen, ved hjælp af triceps.

Man kan også holde sig oppe på armene vad at sætte hænderne på en stol eller bænk, og på den måde sænke kroppen ned, mens benene hviler på gulvet eller på en anden bænk, stol eller lignende. Denne version er lettere at udføre, og den er også lettere at lave hjemme eller ude i naturen.

 


 

vægtvest - Push UpArmbøjninger

Armbøjninger ved de fleste hvad er, og vhis du har brug for en vægtvest i denne sammenhæng, ved du i hvert flad, hvad det er, sagt på en anden måde, Du bør ikke lave armbøjninger med vægtvest på, medmindre du kan lave mange uden.

 


 

Air Squats

Air squats er egentlig squats uden vægt, og grunden til at vi kalder dem air squats her, er at de laves uden at holde nogen form for vægt i hænderne. Vægten placeres på kroppen ved hjælp af vægtvesten, på din core kan man også sige.

Det giver dig den fordel at du kan placere dine hænder og arme som du vil, uden at belaste dem med vægt. Du kan prøve dig frem med at mærke hvordan det påvirker din balance og måske dine mavemuskler hvis du placere dine hænder på forskellige måder. F.eks. burde det påvirke hele din core hvis du holder armene ud til siderne i vandret position.

//www.youtube.com/watch?v=PEWvQY2ngxk

 


 

Hop

Nogle oplever at komme til at hoppe højere, hvis de lægger det hop med vægtvest ind i træningen. Det er sagt før en del gange i denne artikel, men det kan ikke siges tit nok, pas nu på leddene, især i øvelser, hvor du belaster du belaster knæene ret meget i forvejen, og høje hop og løb hører til i toppen her. Man kan sige at ved hoppe træning belaster du ikke knæene med lige så mange impacts, som du gør når du løber.

Som nævnt i afsnittet omkring løb giver 5,7 km løb cirka 5000 skridt og dermed 5000 impacts på dine knæ. hivs du ved hvad du laver når du hopper, har du bedre mulighed for at affjedre i landingen, og får derfor ikke de samme voldsomme impacts, du hopper højst sandsynligt heller ikke 5000 gange, og du lander på begge ben, og fordeler derfor også din landings vægt bedre på flere led.

 


 

Box jumps

Hvis du synes box jumps bare er blevet for lette, kan du sagtens bruge en vægtvest til dette formål.

//www.youtube.com/watch?v=mNtI6oDpQVE

 


 

Crunches og sit ups

Crunches er nok at foretrække til mavetræning med vægtvest på. Crunches foregår på den måde at sidder på gulvet med let bøjede knæ og benene pegende fremad, så tilter du overkroppen lidt bagud til det ikke længere føles naturligt, herefter vipper du overkroppen frem og tilbage, mens du sikrer dig at mavemusklerne hele tiden er spændte, hvis bevægelsen bliver for stor vil spændingen i mavemusklerne slippe på et tidspunkt, og det er altså ikke meningen.

Sit ups udføres ved samme position med benene, du kan evt. placere fødderne under et møbel eller lignende, men lad vær med at bruge benene til at trække dig op. Sit ups kan nok bliver lidt ubehagelige da manlader overkroppen komme helt ned gulvet, bag over, og vægtene på vægtvesten, kan muligvis genere dig i denne bevægelse.

 


 

Vægtvest til TRX træning

TRX-TraeningMange klager over at de ikke kan få deres TRX træning tung nok, her kommer vægtvesten virkeligt til sin ret, der er virkeligt mange øvelser hvor du kan kombinere de ekstra kilo fra vesten, med dine TRX øvelser. Igen forgår det super komfortabelt, da du jo har vægten helt inde på kroppen, så de ekstra kilo forstyrrer ikke teknikken i øvelserne.

Hvis du gerne vil igang med TRX træning, kan du læse om hvordan du laver en konstruktion der ligner, og kan det samme, for ca. 300,- ved at klikke her

 


 

Vægtvest til Crossfit

En vægtvest kan sagtens have sit formål i din Crossfit træning, eller anden cirkel træning. Det bør dog ikke være det første du inverstere i i denne sammenhæng, men først når du er kommet i rigtig god form. Men som du kan læse i det ovenstående er der masser af muligheder i at bruge sådan en vest i din træning, det er i mange tilfælde noget mere komfortabelt at have vægten siddende på kroppen, frem for at skulle holde den i hænderne, nogen gange vil det simpelt hen være umuligt, som f.eks. ved chin ups og pull ups da dine hænder jo er fuldt beskæftigede her.

 

Detaljer:

Medfølgende vægtplader:

 • 1 x 2700g
 • 2 x 1200g
 • 4 x 900g
 • 2 x 650g

Størrelse:

 • længde: 45 cm
 • bredde: 35 cm)

Materiale:

 • 35% nylon med stor rivestyrke
 • 35% polyester
 • 30% neopren

Materialet er åndbart, hvilket er en meget vigtig egenskab for en vægtvest. Der er 2 rum til vægtplader på ryggen og 4 rum på fronten. Vesten justeres med velcro for at opnår perfekt pasform.

The post Vægtvest fra ADIDAS – Det kan den bruges til appeared first on Smid Kilo.

]]>
https://smidkilo.dk/vaegtvest/feed/ 1 986
Dør Chin Up Bar – Anmeldelse https://smidkilo.dk/doer-chin-up-bar/ https://smidkilo.dk/doer-chin-up-bar/#comments Tue, 09 Oct 2012 21:36:02 +0000 https://smidkilo.dk/?p=780 Du får virkeligt meget for pengene her. Denne Dør Chin Up Bar er Perfekt til din hjemmetræning!

Et simpelt men super funktionelt træningsredskab, som er let at sætte op, tage ned og pakke væk.

Gå direkte til tilbuddet >>

The post Dør Chin Up Bar – Anmeldelse appeared first on Smid Kilo.

]]>

I forbindelse med at jeg talte med en kammerat om Chin Ups, hvor jeg overvejede hvordan jeg kan lave Chin Ups og Pull Ups hjemme, havde jeg flere ideer, jeg var dog ikke helt sikker på hvordan, og dem jeg har kunnet finde Gør det selv info på, har virket ret usikre at bruge, desuden er de heller ikke særlig praktiske og jeg kunne ikke lige komme i tanke om hvor jeg skulle hænge sådan en, hverken inde i mit hus, i min have eller i min carport. Min kammerat fortalte mig så at han havde en såkaldt dør Chin Up Bar hjemme, og at han var meget tilfreds med den.

Ud fra det, talte jeg med Bodyman.dk som meget venligt, ville sponsorere en Chin Up Bar, som jeg kunne teste her. Jeg vil gerne understrege at jeg aldrig kunne finde på at anbefale et produkt, hvis ikke jeg føler jeg kan stå 100% inde for det. Jeg synes det er et super fedt produkt, og jeg har brugt lang tid på at dokumentere så meget som muligt om Chin Up Bar’en i denne og andre artikler, skriv endelig en kommentar hvis du har noget konstruktivt at byde ind med, og del meget gerne med dem du mener kunne have gavn at mine Chin Up/Pull Up Bar artikler.

Hvad er en Chin Up Bar

En Chin Up Bar findes i mange afskygninger, udformninger og materialer. Det kan være noget så simpelt som en jernstang hængt op mellem 2 objekter, de mere avancerede giver mulighed for at variere dit greb, så du dermed kan få flere muskelgrupper med, og øge/sænke sværhedsgraden.

Den model jeg beskriver, tester og anbefaler hedder Iron Gym Platinum, den er super praktisk, komfortabel og den har rigtig mange træningsfunktioner.

Fordelene ved en Chin Up bar til dør er:

 • Sættes op og pakkes ned på få minutter
 • Du undgår at bore huller, eller på anden måde ødelægge vægge, loft eller karme
 • Du kan lave dine Chin Ups og Pulls Ups indendørs, især en fordel om vinteren!
 • Iron Gym Platinum, specifikt, har mange anvendelses muligheder

I forbindelse med at jeg talte med en kammerat om Chin Ups, hvor jeg overvejede hvordan jeg kan lave Chin Ups og Pull Ups hjemme, havde jeg flere ideer, jeg var dog ikke helt sikker på hvordan, og dem jeg har kunnet finde Gør det selv info på, har virket ret usikre at bruge, desuden er de heller ikke særlig praktiske og jeg kunne ikke lige komme i tanke om hvor jeg skulle hænge sådan en, hverken inde i mit hus, i min have eller i min carport. Min kammerat fortalte mig så at han havde en såkaldt dør Chin Up Bar hjemme, og at han var meget tilfreds med den.

Ud fra det, talte jeg med Bodyman.dk som meget venligt, ville sponsorere en Chin Up Bar, som jeg kunne teste her. Jeg vil gerne understrege at jeg aldrig kunne finde på at anbefale et produkt, hvis ikke jeg føler jeg kan stå 100% inde for det. Jeg synes det er et super fedt produkt, og jeg har brugt lang tid på at dokumentere så meget som muligt om Chin Up Bar’en i denne og andre artikler, skriv endelig en kommentar hvis du har noget konstruktivt at byde ind med, og del meget gerne med dem du mener kunne have gavn at mine Chin Up/Pull Up Bar artikler.

Det er macho at lave Chin Ups, men piger der gør det, udviser alligevel dragende power!

Jeg har altid synes disse øvelser er mega fede, jeg kan huske da jeg var soldat, hvor jeg med mine ca. 73 kg kunne lave en hel del af dem. I de sidste 10 år, over 30kg tungere, har jeg ikke kunnet lave en eneste, og jeg må indrømme at jeg har været ret misundelig på de der kunne. Men nu kan jeg igen lave et par stykker, og man siger de første 3 er de sværeste, så nu burde det snart tage fart for mig igen!

Chin Ups og Pull Ups er super effektive træningsøvelser, de er også meget krævende og det gør det til en ret macho træningsform, personligt finder jeg det også ret sejt når kvinder kan lave dem, det er power og dét er frækt!

Du får både muskel og styrke træning ud af denne type træning. Du bør kun lave Chin Ups og Pull Ups af Strict typen med dør Chin Up Baren (forskrifter fra producenten) Hvis du ønsker en mere crossfit agtig træning kan du kombinere med andre træningsøvelser fx. kettlebell øvelser, push ups eller andre øvelser som kræver forhøjet puls, samt brug af flere muskelgrupper.

Pakken fra Bodyman.dk indeholder:

 Dør Chin Up Baren leveres i en kasse indeholdende baren adskilt i 12 dele, 4 lange bolte, 8 medium bolte, 2 korte bolte, 1 skruenøgle samt en sikkerheds bøjle.

Sikkerheds bøjlen er til t montere på dør karmen, men den er KUN til at holde Chin Up Baren på plads når den ikke er i brug, den kan altså ikke holde nogen som helst form for vægt!

 

Sådan samles Iron Gym Platinum Chin Up/Pull Up Bar

De første 3 dele sættes sammen og boltene spændes med den tilhørende skruenøgle, selv fik jeg den glimrende ide at bruge mit topnøgle sæt, en 10 mm top passer. Men pas på ikke at overspænde, jeg knækkede selv en bolt, så vær forsigtig, jeg har det dog stadig bedre med at have spændt min Chin Up Bar sammen med topnøglen, det er svært at spænde særlig hårdt med den medfølgende skruenøgle.

De 2 bolte der er brugt ovenfor er 2 medium bolte.

Næste skridt. Vær opmærksom på at der skal bruges 2 lange bolte til dette skridt, og den yderste skal op nedefra (I forhold til billedet). Den inderste bolt skal ned oppefra.

Her skal de små bolte bruges, de skrues ind i hullerne med gevind på den længste stang på Chin Up Baren. 

Sådan monterer du din dør Chin Up bar

Grebene skal vende modsat den side som døren åbnes til, se billedet.

Vær sikker på at begge gummi manchetter rører karmen.

Sådan skal det se ud på bagside når din Chin Up Bar er hængt op i dør karmen.

Vær opmærksom på at plastik baren øverst skal sidde lige og skal have kontakt med karmen hele vejen, og ikke som følgende foto.

 

Sådan skal det se ud på bagside når din Chin Up Bar er hængt op i dør karmen.

Vær opmærksom på at plastik baren øverst skal sidde lige og skal have kontakt med karmen hele vejen, og ikke som følgende foto.

 

Hvad kan Iron Gym Platinum holde til?

I Platinum Chin Up Bars specifikationer, står der at den kan holde til en max belastning på 100 kg, nu vejer jeg jo 108 kg, så derfor er du så heldig, at få bevis for  om den nu også kan holde til det producenten lover (Og lidt til) og det kan den, jeg kan dog ikke sige hvad den kan holde til på længere sigt med de ekstra kilo i forhold til producentens forskrifter.

Jeg opfordrer på ingen måde andre som vejer mere, end hvad specifikationerne anviser til at prøve det samme, mit helt personlige gæt, er at Iron Gym går med både livrem og seler, og derfor forventer jeg at Platinum Chin Up Bar kan holde til noget mere end de skriver i papirerne. På lidt længere sigt er min plan dog at komme noget ned i vægt, så belastningen på den skulle gerne falde hen af vejen.

Beskadiger den karmen

Nej, jeg har ikke kunnet se så meget som en skramme på min hvide dør karm.

Det kan du med Iron Gym Platinum Chin Up Bar

Du kan lave:

 • Chin Ups
 • Pull Ups
 • Mange forskellige mave øvelser med forskellig hårdhedsgrad
 • Dips

Hvad må man ikke med en Chin Up bar til dørkarmen

Ifølge manualen må du ikke svinge på Chin Up Baren, du må heller ikke Bounce eller hoppe på den.

The post Dør Chin Up Bar – Anmeldelse appeared first on Smid Kilo.

]]>
https://smidkilo.dk/doer-chin-up-bar/feed/ 2 780
Kompressionsstrømper Løb https://smidkilo.dk/kompressionsstroemper-loeb/ https://smidkilo.dk/kompressionsstroemper-loeb/#respond Sat, 15 Sep 2012 19:03:08 +0000 https://smidkilo.dk/?p=763 Du kan bruge Kompressionsstrømper til at forebygge skader, hjælpe til hurtigere heling, samt forbedre din performance.

Læs mere om Under Armours Kompressionstrømper her - og nå ja der er prisgaranti!

Gå direkte til tilbuddet >>

The post Kompressionsstrømper Løb appeared first on Smid Kilo.

]]>
Du kan med stor fordel bruge Kompressionsstrømper løb, både før og efter.

Skinnebensbetændelse og kompressionssokker

Kompressions strømper reducerer vibrationer og øger ilt tilførslen, derved hjælpes helingen af skinnebensbetændelse godt på vej, og der er gode chancer for at du kommer dig hurtigere, end du ville have gjort uden disse strømper.

Krampe

Kompressionsstrømper modvirker krampe i benene, igen ved at øge ilt tilførslen, som også mindsker eller helt fjerner mælkesyren

Achilles Senen

Sokkerne kan også have god effekt på en øm Achilles sene.

Overanstrengelse

Hvis du har overanstrengt en muskel kan Kompressions strømper også hjælpe dig

Det kan de ved at blodgennestrømningen i benene øges, ud over at det i sig selv stort set  altid er en fordel, så gør det at musklerne bliver hurtigere varme, de bliver varmere end uden strømperne, og musklerne holder også mere på varmen. Det tager stivheden og en god portion af smerten ved en overbelastet muskel, du kan dermed lettere genoptræne musklen og hurtigere blive fuldt funktionsdygtig igen.

Fibersprængning, Lægmuskel

Se ovenstående.

Blodomløb i benene

Nogle gange kan man få problemer med blodomløbet, f.eks når man rejser og skal sidde stille i længere tid. Her kan kompressionsstrømper også afhjælpe dine problemer, netop fordi de øger blodomløbet i benene.

kompressionsstrømper, løb

Fordelen ved at bruge kompressionsstrømper til løb, i forhold til løb med almindelige strømper, er at der kan leveres mere energi til musklerne, fordi disse strømper øger blodcirkulationen, og energien transporteres til musklerne via blodet. Det forholder sig sådan at jo bedre blodet løber i årene jo bedre bliver musklerne fodret med energi.

kompressionsstrømper efter løb

Strømperne gør også stor gavn efter løb, igne fordi det øger blodcirkulationen og fjerner mælkesyren, det gør at du ikke oplever den samme ømhed, som du ellers ville have gjort, og du vil også restituerer hurtigere.

Tilbud

Det er ikke nemt at finde billige kompressionsstrømper, men du kan regne med at du får prisgaranti på kompressionsstrømper af høj kvalitet når du klikker her >>

 

 

The post Kompressionsstrømper Løb appeared first on Smid Kilo.

]]>
https://smidkilo.dk/kompressionsstroemper-loeb/feed/ 0 763