Inov8 f-lite 195 er en minimalistisk sko, der overholder natural running principperne. Den er minimalistisk på den måde at den at der tænkt over alt der findes på skoen, alt overflødigt tingel tangel er bevidst fravalgt. Det er det af flere grunde bl.a. fordi en af grundstenene hos Inov8 et letvægt minimalisme.

Se videoen nedenfor

Størrelse

Ved første øjekast kan inov8 f-lite 195 virke meget smal, men øjet bedrager, nok fordi det er en anden teknologi der gør sig gældende end ved traditionelle løbesko.

Det er vigtigt at der er en tommelfinger negl fra tå til sko snuden, det er dette som får skoen til at passe i bredden, også selvom du har en bred fod.

Læs mere om inov8 f-lite 195 størrelse her >>

Overdelen

Skoens overdel er lavet et materiale som tillader huden at ånde, det sidder til foden uden at stramme og klemme, det føles behageligt mod foden. Hvis du løber længere ture anbefales det at have strømper på i skoene, da der ellers muligvis kan opstå ubehagelig friktion.

Snørebåndende løber op langs siderne af skoen, det gør at skoen holdes tæt til foden, uden at lægge ubehageligt pres på toppen af foden.

Hælen på F-Lite 195 passer de fleste, men som noget helt genialt kan hælen også tilpasses den enkelte fod, det kan lade sig gøre med damp og så kan hælen simpelt hen modelleres. Hælen sidder til og giver en smule støtter samtidig med at den tillader din hæl at bevæge sig naturligt.

Sålen

Sålen er 7 mm tyk forrest på skoen og 10 mm bagerst. Det bevirker at skoen også her overholder principperne for Natural Running, mange foretrækker en helt flad så til Barefoot Running, men på denne model, kan man slet ikke mærke de 3 mm niveau forskel.

Materialet er en blanding af skum og gummi, som er designet til at give bedre greb, også på våd belægning. Sålen føles blød når man rører ved den men er perfekt hård når man lander på den. Sålen har en indbygget teknologi inov8 kalder meta-flex groove og det er denne teknologi der tillader foden at bevæge sig naturligt og gør det naturligt at lande på forfoden.

Hvis du vil kan du faktisk godt skifte over til at lande på hælen, sålen gør at du ikke lander for hårdt, du har hele tiden en naturlig forbindelse og du får de signaler der passer til.

Allround følelsen

inov8 f-lite 195 føles ikke som hvis du løb barfodet, men hvis det er dit ønske, burde du nok løbe i bare tæer. F-Lite 195 er den sko fra Inov-8 F-lite serien, der er den mest udprægede Barefoot Running sko.

Disse sko lader hele din krop arbejde som den er skabt til fra naturens hånd, også dine fødder og også når du løber, fordelen er at inov8 har forsket og brugt teknologien til at understøtte den fremragende bio mekanik, mennesket er skabt med.

Dine fødder får de nødvendige signaler de har brug for gennem disse sko, det er her traditionelle sko ofte fejler, da foden ikke har kontakt med underlaget, og ikke kan bevæge sig naturligt, og vhis foden ikke kan det, gør resten af kroppen det heller ikke. Med inov8 f-lite 195 ved din fod hvornår den er landet på jorden og hvordan.

Dette er en virkelig lækker minimalistisk, natural running sko, den er super let, den har god pasform, den sidder til, uden at klemme, den har plads til tæerne, den tørrer hurtigt, foden kan ånde og skoen har god holdbarhed.